Amiről nem beszélnek az orvosok | PannonVital

Amiről nem beszélnek az orvosok

  • Címlap
  • /
  • Amiről nem beszélnek az orvosok
Covid vírus hatása az endotéliumra

A jelenlegi magyarországi fertőzöttségi adatokat, valamint a fertőzöttek számának többszöröződését figyelembe véve úgy gondolom, hogy nem kérdés, hogy elkapjuk- e a vírust, inkább az  a kérdés, hogy mikor és hogyan fog rajtunk átmenni. De tehetünk- e valamit annak érdekében, hogy javítsuk esélyeinket a vírussal szemben?

tovább
2020-11-11 19:21

endothelium elhelyezkedése az érrendszerben

Mint legutóbbi blog bejegyzésünkben megjelent  a New England of Journal of Medicine  nevű szaklap nemrég közölt le egy igen érdekes tudományos anyagot. Számos neves kutató vett részt a tanulmány összeállításában és megírásában, amely jelentősége abban rejlik, hogy elsőként számol be arról, hogy a SARS Cov-2 ( COVID) vírus miatt elhalálozott betegek kórbonctani vizsgálatakor mire figyeltek fel a  tudósok az  áldozatok szöveteiben, szerveiben. 

tovább
2020-06-18 23:28

Alt

COVID járvány kapcsán mérföldkőhöz érkeztünk! A tudósok végre  elkezdték vizsgálni az elhalálozottak  szövettani mintáit, amelynek eredményeiről a múlt héten jelent meg egy nagyon érdekes nemzetközi tanulmány. Pontosan azt vizsgálták a kutatók, hogy a SARS COV-2  (COVID) vírus milyen elváltozást okozott a szervezetben, a szövetekben és mi volt az oka annak, hogy a lélegeztető gépre kapcsolt  végstádiumú betegeknek  igen magas volt a halálozási rátája. 

tovább
2020-06-11 19:57

Alt

Az ember élethossza attól függ, hogy a szabad gyökök milyen mértékben károsították az elmúlt évek alatt. Amennyiben ez a szint elér egy adott  károsodási szintet, úgy a sejtjeink már nem tudnak tovább megfelelően működni és feladják a harcot a szabadgyökök ellen. 

tovább
2020-06-03 01:23

Alt

Döbbenetes kutatási adatok kerültek napvilágra balesetek halálos áldozatainak boncolása során Amerikában,  3-26 éves korú áldozatok érrendszerében már úgynevezett fatty streak-eket  azaz zsírcsíkokat találtak szinte minden 10 éves korú gyermeknél, amely már az atherosclerosis ( érelmeszesedés) első stádiumát jelenti! Ebből sajnos az következik, hogy mire elérjük a 20-as 30-as éveinket a zsírcsíkok már kifejezett plakká alakulnak, a 40-es, 50-es éveinkre pedig elkezdenek gyilkolni minket. 

tovább
2020-05-30 00:16

Alt

Elgondolkodtál már azon, hogy a kedvelt  CSI sorozat helyszínelői vajon hogy állapítják meg néhány csepp vérből nyert DNS- ből, hogy hány éves volt az áldozat? Talán  az életkorunk bele van írva a  DNS-ünkbe? Vajon a DNS- ünk mindig pontosan megmutatja hány évesek vagyunk? 

tovább
2020-05-26 02:12

Alt

 A COVID-19 vírus ellen akkor leszünk teljesen védettek ha az ellenanyag kifejlesztésre és engedélyeztetésre kerül, de erre valószínűleg még  legjobb esetben is hónapokat kell várnunk.

tovább
2020-05-10 23:52

Alt

Számos egyszerű, bizonyított gyógyhatással rendelkező táplálékunk van, amelyről nem is tudjuk, hogy milyen nagyszerű lehet a rák megelőzésében, illetve a már kialakult betegség kezelésében. Azért fontos ezeknek a táplálékoknak a rendszeres, napi szintű fogyasztása, mivel a nap mint nap bennünk keletkező szabadgyököket kiválóan tudjuk semlegesíteni velük, illetve segítségükkel meg tudjuk akadályozni a DNS-mutációk bekövetkezését szervezetünkben.

tovább
2020-03-05 13:25

Alt

Sajnos sok mindenről! Tőled már egyetlen egy orvosi vizsgálat alakalmával megkérdezte az orvosod, hogy mit eszel, mit iszol napközben és mennyit?

tovább
2020-02-24 10:39

 Hiperglikémia

Szomorú statisztikai tény, hogy Magyaroszágon  egyre nő a  cukorbetegek száma, jelenleg  több  mint 700.000  fő érintett a betegség által, amelyből minden 5. 60 év feletti. A  jövőre nézve  is egyre szomorúbb kilátásokat közölnek a kutatók, 2050- re már nem lesz olyan család amelyben nem lesz diabéteszes beteg! 

tovább
2018-03-13 11:55