Szív és érrendszer támogatók | PannonVital

Szív és érrendszer támogatók

  • Címlap
  • /
  • Szív és érrendszer támogatók
Alt

Jelenleg a perifériás szisztolés vérnyomást a felkaron mérjük, annak ellenére, hogy számos metaanalízis bizonyította, hogy a centrális vérnyomást kellene mérnünk az aortánál mivel az sokkal jobban alkalmas a kardiovaszkuláris események megjóslására.
Felnőtteknél a perifériás vérnyomásnak mindig magasabbnak kell lennie, mint a centrális vérnyomásnak. Ennek egyszerű fizikai magyarázata van, ugyanis a perifériák felé egyre jobban szűkül a véredényeink átmérője, így szűkebb csőben nagyobb vérnyomás uralkodik, mint az aorta körüli nagyobb átmérőjű érben. Amikor viszont ez az arány megfordul, az rögtön jelzi számunkra, hogy baj van! Ha ugyanis a centrális vérnyomás a perifériás vérnyomás értéke felé emelkedik, ez azonnal jelzi, hogy az aortában atherosclerosis azaz érelmeszesedés alakult ki. Miért? Mivel kizárólag akkor lehet egy nagyobb átmérőjű csőben magasabb a nyomás, ha azt a csövet belülről valami eldugítja, leszűkíti.

tovább
2020-02-20 19:58

Alt

Bizonyára sokan vagyunk úgy háziasszonyok, hogy munka után beugrunk hazafelé egy bevásárlóközpontba és bedobunk egy kis baromfi húst a kosarunkba, mivel abból lehet a leggyorsabban tartalmas vacsorát főzni a családunk számára. A legkönnyebb vele dolgozni, számos zöldséggel, körettel kombinálható, nem kell túl sokáig sütni-főzni így spórolhatunk a főzési idővel is.

tovább
2020-02-12 19:56

Alt

Fájdalommentes Arteriograph érdiagnosztika Miskolcon.

Előjegyzés munkanapokon 8-16 óra között a 46/400-225 vagy 70/709-6740-es mobilszámom.

 

tovább
2020-02-10 16:24

Covid vírus hatása az endotéliumra

A jelenlegi magyarországi fertőzöttségi adatokat, valamint a fertőzöttek számának többszöröződését figyelembe véve úgy gondolom, hogy nem kérdés, hogy elkapjuk- e a vírust, inkább az  a kérdés, hogy mikor és hogyan fog rajtunk átmenni. De tehetünk- e valamit annak érdekében, hogy javítsuk esélyeinket a vírussal szemben?

tovább
2020-11-11 19:21

Érrendszeri vizsgálat az Erzsébet- fürdő diagnosztikai központban, Miskolcon

A PannonVital Pharma Kft. elindította rendszeres  Arteriograph-os érrendszeri vizsgálatát, Miskolcon az Erzsébet Fürdő Gyógyászati - és Szűrőközpontban. Az Arteriograph magyar szabadalom, orvosi műszernek minősül. A vizsgálat fájdalommentes, max. 30-45 percet vesz igénybe. A vizsgálat képes az atherosclerosist (érelmeszesedést) már a  korai stádiumban is észlelni. A vizsgálat kiterjed az aorta és a perifériás érrenszer állapotára is.

tovább
2020-06-30 19:05

endothelium elhelyezkedése az érrendszerben

Mint legutóbbi blog bejegyzésünkben megjelent  a New England of Journal of Medicine  nevű szaklap nemrég közölt le egy igen érdekes tudományos anyagot. Számos neves kutató vett részt a tanulmány összeállításában és megírásában, amely jelentősége abban rejlik, hogy elsőként számol be arról, hogy a SARS Cov-2 ( COVID) vírus miatt elhalálozott betegek kórbonctani vizsgálatakor mire figyeltek fel a  tudósok az  áldozatok szöveteiben, szerveiben. 

tovább
2020-06-18 23:28

Alt

COVID járvány kapcsán mérföldkőhöz érkeztünk! A tudósok végre  elkezdték vizsgálni az elhalálozottak  szövettani mintáit, amelynek eredményeiről a múlt héten jelent meg egy nagyon érdekes nemzetközi tanulmány. Pontosan azt vizsgálták a kutatók, hogy a SARS COV-2  (COVID) vírus milyen elváltozást okozott a szervezetben, a szövetekben és mi volt az oka annak, hogy a lélegeztető gépre kapcsolt  végstádiumú betegeknek  igen magas volt a halálozási rátája. 

tovább
2020-06-11 19:57

Alt

Az ember élethossza attól függ, hogy a szabad gyökök milyen mértékben károsították az elmúlt évek alatt. Amennyiben ez a szint elér egy adott  károsodási szintet, úgy a sejtjeink már nem tudnak tovább megfelelően működni és feladják a harcot a szabadgyökök ellen. 

tovább
2020-06-03 01:23

Alt

Számos egyszerű, bizonyított gyógyhatással rendelkező táplálékunk van, amelyről nem is tudjuk, hogy milyen nagyszerű lehet a rák megelőzésében, illetve a már kialakult betegség kezelésében. Azért fontos ezeknek a táplálékoknak a rendszeres, napi szintű fogyasztása, mivel a nap mint nap bennünk keletkező szabadgyököket kiválóan tudjuk semlegesíteni velük, illetve segítségükkel meg tudjuk akadályozni a DNS-mutációk bekövetkezését szervezetünkben.

tovább
2020-03-05 13:25

Polifenolok szerepe a cukorbetegség  javításában

 Számos stratégiát fejlesztettek ki a  cukorbetegségben  fellépő endoteliális diszfunkció  helyreállítására, amely  elengedhetetlen  ahhoz hogy cukorbetegség esetén  ereink rugalmasságát, tágulási képsségességét megőrizzük és ezzel biztosítsuk szerveink, szervrendszereink kiváló  oxigén és tápanyag ellátását.Számos tanulmány igazolta a polifenol antioxidánsok védelmező szerepét a diabétesz esetén fellépő érrendszeri szövődményekkel szemben. 

tovább
2018-03-01 19:16