Egészség hírek | PannonVital
Tovább...

A hónap terméke

Új termékeink  fejlesztése érdekében a Pécsi Tudományegyetemmel kötött cégünk kutatás-fejlesztési szerződést. Ennek köszönhetően kizárólag olyan termékeket vezetünk be a magyar piacra, amelyek  összetevőinek hatékonysága tudományos vizsgálatokkal is bizonyítást nyert.

Szív és érrendszer
támogatók

Tovább...

Média
megjelenések

Tovább...

Amiről nem beszélnek az orvosok...

Tovább...

Döbbenetes kutatási adatok kerültek napvilágra balesetek halálos áldozatainak boncolása során Amerikában,  3-26 éves

TOVÁBB...

 A COVID-19 vírus ellen akkor leszünk teljesen védettek ha az ellenanyag kifejlesztésre és engedélyeztetésre kerül, de err

TOVÁBB...

Számos egyszerű, bizonyított gyógyhatással rendelkező táplálékunk van, amelyről nem is tudjuk, hogy milyen nagyszerű lehet a rá

TOVÁBB...

Jelenleg a perifériás szisztolés vérnyomást a felkaron mérjük, annak ellenére, hogy számos metaanalízis bizonyította, hogy a centrális vérnyomást kellene mérnünk az aortánál mivel az sokkal jobban alkalmas a kardiovaszkuláris események megjóslására.
Felnőtteknél a perifériás vérnyomásnak mindig magasabbnak kell lennie, mint a centrális vérnyomásnak. Ennek egyszerű fizikai magyarázata van, ugyanis a perifériák felé egyre jobban szűkül a véredényeink átmérője, így szűkebb csőben nagyobb vérnyomás uralkodik, mint az aorta körüli nagyobb átmérőjű érben. Amikor viszont ez az arány megfordul, az rögtön jelzi számunkra, hogy baj van! Ha ugyanis a centrális vérnyomás a perifériás vérnyomás értéke felé emelkedik, ez azonnal jelzi, hogy az aortában atherosclerosis azaz érelmeszesedés alakult ki. Miért? Mivel kizárólag akkor lehet egy nagyobb átmérőjű csőben magasabb a nyomás, ha azt a csövet belülről valami eldugítja, leszűkíti.

TOVÁBB...

Fájdalommentes Arteriograph érdiagnosztika Miskolcon.

Előjegyzés munkanapokon 8-16 óra között a 46/400-225 vagy 70/709-6740-es mobilszámom.

 

TOVÁBB...

Elgondolkodtál már azon, hogy a kedvelt  CSI sorozat helyszínelői vajon hogy állapítják meg néhány csepp vérből nyert

TOVÁBB...

Sajnos sok mindenről! Tőled már egyetlen egy orvosi vizsgálat alakalmával megkérdezte az orvosod, hogy mit eszel, mit iszol napközben és mennyit?

TOVÁBB...

Bizonyára sokan vagyunk úgy háziasszonyok, hogy munka után beugrunk hazafelé egy bevásárlóközpontba és bedobunk egy kis baromfi húst a kosarunkba, mivel abból lehet a leggyorsabban tartalmas vacsorát főzni a családunk számára. A legkönnyebb vele dolgozni, számos zöldséggel, körettel kombinálható, nem kell túl sokáig sütni-főzni így spórolhatunk a főzési idővel is.

TOVÁBB...

Ezt a kérdést egy barátunk kedvérét osztom meg veletek, aki nem bír leszokni a rendszeres kóla fogyasztásról, annak ellenére, hogy állandó egészségügyi problémái vannak.
Bizonyára sokan vannak még ezzel így, ezért is érdemes beszélnünk erről.
Önmagában véve a foszfátok fontosak, szervezetünknek szüksége van rájuk az energiatermeléshez és a szervezeten belüli információ továbbításhoz, a sejtmembránok létrehozásához, kalciummal együtt pedig a csontok és a fogak anyagának termeléséhez, a sav-bázis egyensúly fenntartásához.

TOVÁBB...